Masaža se slobodno može nazvati alternativnom medicinom koja leči dušu i telo – potrebna je svakome i  poželjna u različitoj životnoj dobi. Kvalitetna masaža uz adekvatnu tehniku najbolje je rešenje za relaksaciju i osveženje celog tela.


U današnje vreme, naše telo izloženo je čestim stresom bilo da je reč o fizičkom ili mentalnom stresu. Na žalost, mnogi nisu svesni do koje mere stres utiče na organizam i da se kao takav može reflektovati na teža zdravstvena psihička i fizička stanja.

masiratiCilj masaže je opuštanje kompletnog organizma. Relaksirajuća, terapeutska i sportsko-medicinska masaža su najčešće. Masažom se postiže ravnoteža između duše i tela (telo se učvršćuje, a duša opušta) i ukoliko je redovno koristite, povratićete svoju unutrašnju iskonsku energiju i snagu.


Kada je koža u pitanju, masaža utiče na uklanjanje mrtvih ćelija sa njene površine, postepeno je zateže i utiče na njenu fleksibilnost. Postoje mnoge, različite vrste masaža (npr. anticelulit) gde se kroz tretman uklanjaju masne naslage iz organizma, a takva vrsta gubitka težine ima trajniji efekat od gubitka telesne mase regulisanjem ishrane.

Bilo kakva vrsta masaže na nedeljnoj bazi učiniće da lakše podnesete različita opterećenja, bila ona emotivne ili fizičke prirode.

Za vreme sportskih aktivnosti (aktivno ili rekreativno), mišićno tkivo oslobađa mlečnu kiselinu. Ako se ona ne izbaci iz tela na pravi način, mišići postaju teški, a telo ukočeno i usporeno. Postoji mogućnost pojavljivanja povremenih grčeva. Ukoliko mlečna kiselina duže ostane u mišićima ona može izazvati oštećenje tetiva, tonusa i mišićnih vlakana do te mere da svaka upala postaje potencijalno hronična. Ono što dobijate kroz masažu je kompletno opuštanje mišića i pročišćavanje tela od negativnosti koje se skupljaju godinama

Zahvaljujući masaži, pročišćava se svaka ćelija, kičmena moždina se opušta i isteže, otklanjaju se zastareli negativni naboji i psiha deluje razumnije. 

Sve u sklopu veštih ruku masera koji dovodi vaše kompletno stanje u osećaj zadovoljstva.
Mišići se dovode u opušteno stanje što znatno utiče na njihovu snagu, izdržljivost i cirkulaciju i redovna masaža smanjuje rizik od povreda kao što su istegnuća, grčevi, pucanje vezivnih tkiva i slično. Poželjno je odabrati opuštajuću muziku prilikom masaže jer tada telo dobija dodatnu moć u vidu isceliteljske terapije. Dozvolite sebi ovaj luksuz bar 2 puta mesečno i vaše telo će vam biti zahvalno!