Sve veći broj kompanija, koje se bave izradom Android aplikacija programira aplikacije, koje imaju cilj da produže trajanje baterije. Ove Android aplikacije vam mogu biti veoma korisne u borbi sa opstankom baterije telefona, a pritom su odličnog dizajna i veoma su jednostavne za korišćenje.


  • Battery Aid – Saver & Manager

Aplikacija zvana „čuvar baterije“ je dizajnirana tako da manipuliše sa trenutnim postavkama vašeg telefona. Battery Aid automatski isključuje povezanost Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste, kao i druge nepotrebne potrošače baterije. Korisne su i brze postavke za kontrolisanje osvetljenosti ekrana.

battery aid

  • Greenify

Aplikacija Greenify je aplikacija koja produžava trajanje baterije tako što automatizuje proces hibernacije. Ovaj proces sprečava da aplikacije pokreću dodatne procese, koji se nalaze u vašem telefonu.

Takozvani „task killer” aplikacije i Greenify nemaju ništa zajedničko, jer ova aplikacija zapravo “uspavljuje” aplikacije koje previše troše, dok „task killer“ zatvara aplikacije i “boostuje” vašu memoriju. Vi, kao korisnik, odaberete aplikaciju koja nije toliko bitna i Greenfy sam isključi i sprečava njihovo bespotrebno pokretanje.

greenify

  • Go Battery Saver & Power Widget

Go Dev Team dizajnera i programera zaslužan je za ovu sjajnu aplikaciju. Jednim klikom moguće je promeniti različite načine rada, a sve to u zavisnosti od toga šta vam je potrebno. Bilo da želite da igrate igrice, čitate ili pretražujete internet, uz pomoć ove aplikacije to možete raditi štedeći energiju vašeg telefona veoma pouzdano i pametno.

go battery saver

Go Battery Saver & Power Widget prati i koje aplikacije najviše troše bateriju, a samo jednim klikom na dugme “optimize” ova će aplikacija automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona po ceni od 4,99 dolara koja dolazi sa većim mogućnostima prilagođavanja.

  • Juice Defender

Aplikacija Juice Defender poseduje pregšt opcija, koje poboljšavaju trajanje baterije. Možete „skinuti“ besplatnu verziju, ali i one koje se plaćaju i to: Plus koju možete kupiti za 1,99 dolara i Ultimate verzija za 4,99 dolara, koja ima veće mogućnosti. Podesite internet, Wi-Fi, Bluetooth na vašem telefonu ali tako da rade na poseban način u “aggressive” i “balanced” modu. Aplikacija omogućuje podešavanje sinkronizacije onda kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu raditi u pozadini.

*Postoje i drugi načini i trikovi koji će produžiti trajanje baterije vašeg telefona i mogu vam koristiti.

  • Crna pozadina može produžiti trajanje baterije, jer pozadine u boji aktiviraju piksele u boji, pa vaš telefon koristi dodatnu „snagu“ da ih pokrene. Isto važi i za themes i settings. Što je tamniji “background”, vaš telefon će trošiti manje energije.

  • Podesite da se vaš ekran gasi na svakih 15 ili 30 sekundi neaktivnosti. To će biti ogromna ušteda energije.

  • Podesite ‘‘sleep times’‘ ili ‘‘blocking mode” da biste isključili Wi-Fi kada vam nije potreban.

Vaš pametni telefon ne mora da bude pametan sve vreme. Isključujte nepotrebne aplikacije i ažuriranja i to će vas spasiti od dosadne poruke „Your battery is running off!“.

Save

Save