Pored ovakve hladnoće, retko ko ima entuzijazma da napolju provede čitav vikend. Ali i najhladnije veče može biti zanimljivo i prijatno – sve što je potrebno je nekoliko dobrih filmova. Pripremili smo za vas nekoliko interesantnih filmova uz koje ćete uživati za vreme hladnih zimskih dana.


“Chef”

Kuvar po imenu Karl, izgubio je posao u jednom prestižnom restoranu u Los Anđelesu. On odlučuje da osnuje biznis, snek-bar na točkovima koji će ga inspirisati da uspe i u tome da ispravi odnose sa svojom porodicom.


Foxcatcher

Milioner Džu d Pont poziva Marka Šulca da formira tim za Seul na Olimpijskim igrama 1988. Mark prihvata ponudu u nadi da će izaći iz senke svog brata, legendarnog rvača Dejva Šulca. Paranoidni d Pont počinje da igra mačke i miša sa Markom i Dejvom, a priča je posebno zanimljiva sa psihološke strane gledišta.


“The Fault in Our Stars”

Lesnika koja boluje od raka upoznaje Avgusta i momentalno se zaljubljuje. Njih dvoje kreću u putolvanje puno strasti koje će im pokazati da se smisao života može pronaći i u najkraćem vremenskom periodu.


“The Grand Budapest Hotel”

Ovo je jedna avanturistička i neobična priča o vrataru i porteru jednog famoznog hotela. Film je proglašen za najomiljeniji film godine i protkan je različitim dešavanjima u životu osoblja posebnog hotela. Topla preporuka!


“The One I Love”

Itan i Sofi pokušavaju da spasu svoj brak uz pomoć terapeuta. Kako njegove metode ne uspevaju, on nudi poslednju šansu za spas – zajednički odmor u prekrasnom i usamljenom mestu gde obećava supružnicima da će pronaći ono za čim oboje tragaju.


“Gone Girl”

Nikova supruga Ani nestaje neposredno pred njihovu petu godišnjicu. Postoje znaci borbe u kući i dokazi neminovno vode do Nika. Svi papirići i znakovi postavljeni u kući koji su služili zajedničkoj igri ova dva para, jedini su način da se rasvetli sudbina iščezle mlade žene.


“Whiplash”

Endrju želi da postane veliki muzičar i ta želja ubrzo postaje opsesija. Njegov nemilosrdni mentor nastavlja da ga pritiska preko svih ljudskih granica kako bi ispitao snagu njegove izdržljivosti u nameri da postane uspešan. Ko će osvojiti ovu borbu?


“Spectre”

Kritika ili pohvale na račun Džejms Bonda ne vode nigde – uvek će biti lepih žena, luksuznih automobila, jurnjave, posebnog oružja, tajne digitalne tehnike poput bubica i prisluškivača, nadmetanje dobrih i loših i naravno, zgodan i tajni agent 007. Danijel Krejg je u ovom filmu sa sjajnom glumačkom ekipom stekao uverljiviji karakter u odnosu na prethodne filmove.


“Relatos Salvajes (Wild Tales)”

Ovaj argentinski film sastoji se od 6 kratkih priča punih ljubavi, tragedije, drame i ludila. Ova komedija-triler je neverovatno uzbudljiv film sa banalnim životnim situacijama koje se razvijaju na neočekivan način dovodeći do šokantnih posledica. Svako će pronaći nešto što će mu se dopasti u ovom filmu koji ironično prikazuje ljudske namere, vaspitanja i različite mentalitete.


“Youth”

Ovaj film paola Sorentina jedan je od najoriginalnijih ironičnih filmova u poslednje vreme. Harizmatični Harvi Kajtei i Majkl Kejn se ne uklapaju baš u ideje o tome kako deke treba da se ponašaju. Ovaj film je pun humora i neočekivanih obrta, a kako Paulo Sorentino tvrdi – “starost nije broj već stanje uma.”