Koliko vam se puta desila neka situacija u kojoj ste se sticajem okolnosti našli i osetili kao da “vam je suđeno” da se baš to nešto desi. Svako od nas se nekoliko puta u životu pronašao u situaciji gde ne može da se objasni splet okolnosti i koincidencija koje su dovele do toga.


Na primer, odjednom ste odlučili da pozovete prijatelja kojeg dugo niste videli i u tom trenutku on poziva baš vas. Ili vam se život potpuno promeni nakon slučajnog susreta. Ili sebi postavite neko značajno pitanje, a odgovor vam se pojavi u vidu grafita na zidu ili na reklamnom bilbordu – sve su to neobjašnjive situacije koje usmeravaju ka daljem toku života.

Ponekada su ove koincidencije toliko savršeno iskreirane da je gotovo nemoguće verovati u njih. Jedan od primera ovog fenomena je priča poznatog glumca Entonija Hopkinsa koji je trebalo da glumi u filmu “Devojka iz Petrovke”. Kako bi što bolje upoznao karakteristike svoje uloge, tražio je originalno izdanje knjige po kojem je film pravljen, međutim nikako nije mogao da ga pronađe. Nakon što je odustao od potrage knjige, jednog dana, sasvim slučajno, našao je knjigu na klupi u metrou.

Snimanje filma konačno je bilo zakazano i glumac je krenuo na aerodrom. Tamo se po dogovoru našao sa piscem te knjige koji mu se usput požalio kako je svoje originalno izdanje sa beleškama, pozajmio prijatelju koji je na žalost izgubio negde u metrou. Kako je ovo moguće pitate se?

Reklo bi se da su sva dešavanja, događaji i tuđe sudbine isprepletani nekom nevidljivom magijom, koja neretko dolazi do izražaja u najmanje očekivanim situacijama. Ovaj fenomen je poznati filozof Karl Jung nazvao – sinhronizacijom.

 

Sinhronizacija je zapravo bliska povezanost individue sa okruženjem, prostorom i vremenom u kojem se ta osoba nalazi, svesno ili nesvesno. U određenim trenucima povezanost između čoveka i prostora, a pod uticajem nekih ličnih značenja, pojavljuju se jaka privlačenja koja ne mogu da se objasne rečima. Takva privlačenja su uzroci svakakvih neočekivanih slučajnosti koje nazivamo sudbinom.

Što je veća povezanost između individue i ljudi iz okoline, veća je verovatnoća da će čak i najmanje sitnice postati značajne. Odgovori na mnoga pitanja u takvim situacijama mogu se pojaviti i u vidu pesme na radiju, reklame, slučajnog susreta ili poznatog mirisa.

Logično je da ne možemo biti 100% sigurni u ovakve pojave, ali istina je da nam ponekada i najmisterioznije stvari pomognu da nešto shvatimo ili da dođemo do odgovora koji smo tražili. Dovoljno je da ostanemo otvoreni i da negujemo misli u pozitivnom pravcu.

Ne kaže se džabe – kakve su ti misli, takav ti je život. Misli koje negujemo stvaraju frenkvencije koje u jednom određenom trenutku počinju da privlače stvari, ljude i događaje. Zbog toga se nemojte ograničavati strahom pri donošenju odluka jer strah ograničava. Uzmite u obzir da su strahovi samo urođene misli koje u neku ruku ograničavaju mogućnost preplitanja sudbina svakog od nas.

Čak i ovaj članak može biti rezultat sinhroniciteta ukoliko ste u potrazi za objašnjenjem čudnih koincidencija koje vam se možda dešavaju.