Postoji mnogo načina za provođenje opuštenog vremena u penziji, i ovo je jedan od mnogih. Jedan deka iz susedstva, bosanski državljanin, došao je na neverovatnu ideju.


Naime, rešio je da učvrsti čak 50.000 ručno izglađenih komadića hrasta uz svoj automobil Volksvagen bubu, iz davne 1972 godine.

Više od dve godine, gospodin Momir Bojić laminirao je ovo neprocenjivo umetničko delo. Uz pomoć svoje supruge, u svojoj 71. godini pobrinuo se da postavi ovih 50 000 lakiranih delića od hrasta na svoju bubu i da na taj način obogati teksturu omiljenog auta. Momir se nije zaustavio samo na spoljašnjosti, već je uredio i unutrašnjost, volan, ratkapne, retrovizore, kako bi pokazao svoju dugogodišnju tradiciju zanatskog majstorstva stolara.

Originalnost ideje ovog specifičnog umetnika posebno se ogleda u izgledu haube, ručno isklesanom logou i u drvenoj rešetki ispod zadnjih svetala. Povrh svega toga, ovaj super automobilčić potpuno je legalan na gradskim putevima, a gospodin Bojić takođe nosi i odgovarajući kačket, uživajući u pažnji koju izaziva tokom vožnje. Kako on kaže, ovo mu je jedina investicija vremena od penzije koja ga je učinila neizmerno srećnim i učinila da on i supruga razvijaju vijuge kreativnošću i strpljenjem.
Svaka čast Momo!