Nema ništa slađe od vikend izleta i posete nekom mestu koje nismo videli ili u koje se rado vraćamo, a spada u neku vrstu avanture u glavnom nam gradu. Izleti i ture su divna stvar da se čovek opusti, odmori, poseti i sazna nešto novo. Postoji mnogo izleta u blizini za koje nije potrebno izdvojiti preteranu sumu novca, a iskustvo je svakako vrednije od onog da ostanete kod kuće.

Za one koji nisu baš u blizini glavnog grada, tu je sijaset mogučnosti kada su u pitanju smeštaj u Beogradu i apartmani u blizini polaznih tačaka svakog izleta.


Svakog vikenda – Krstarenje Savom i Dunavom

Otkrijte Beograd sa reka. Uživajte u povetarcu na jednom od komfornih brodića sa otvorenim barom i restoranom, ploveći Savom i Dunavom uz objašnjenja vodiča (na srpskom i engleskom jeziku). Ovo je savršena zamena za oni koji su planirali da odu na piće. Trajanje ture je oko 90 minuta i obilaze se sve bitnije tačke uz dužinu obala Save i Dunava. Cena ovakvih izleta kreću se od 800din do 1300din.

Svaki dan po upitu – Vračar Tura Beograd

Snaga svakog grada nalazi se u njegovim ljudima! Grad ćete najbolje upoznati kroz otkrivanje sudbina ljudi koji su ga obeležili. Upoznajte grad Nikole Tesle obilazeći sve bitne tačke jedne od najvećih opština u Beogradu. Tura obuhvata šetnju i obilazak hrama Sv. Save, Muzeja Nikole Tesle, Tašmajdanskog parka, Crkve Sv. Marka, glavne pošte, skupštine, a završna tačka ture je Trg Nikole Pašića gde se završava  priča o najistaknutijim srpskim velikanima i ljudskoj snazi koja je utkana u temelje grada. Cena ove ture je 1000 dinara, a možete se prijaviti na sajtu serbianadventures.com.

Svaki dan po upitu – Podzemne tajne Beograda

Izdvojite jednu subotu u septembru da obiđete podzemne odaje i dobro očuvane vojne tajne nekada najveće tvrđave u Evropi. Poseta obuhvata obilazak Rimskog bunara na Kalemegdanu, čija je mističnost zagolicala maštu i velikog Alfreda Hičkoka, Vojnog bunkera i podzemnog laguma u Karađorđevoj ulici. Kako je ovaj izlet sam po sebi tajanstven, nećemo mnogo da vam otkrivamo. Cena je 850 dinara i obuhvata usluge vodiča, ulaznice za podzemne prostore i degustaciju vina u vinskom podrumu.

Po upitu – Modno šoping iskustvo u Beogradu

Krenite u originalnu avanturu u Beogradu – specijalna šoping tura u skriveni kutak beogradskih i evropskih modnih kreativaca i domaćih dizajnera. Zaplovite u malo drugačiji, maštoviti svet kupovine u glavnom gradu Srbije i doživite jedinstvenu šoping detouru. Obilaze se Design District, kreativne radionice na Dorćolu, radnje evropskih dizajnera uz pauzu za ručak u gornjem Dorćolu. Cena ove ture iznosi 3000 dinara.

Panoramsko razgledanje Beograda otvorenim autobusom

Razgledanje nekih od najpozantijih delova Beograda turističkim autobusom sa otvorenim krovom – trajanje ture je oko 90 minuta.Vožnja po ceni od 600 dinara se plaća na licu mesta, na nekoj od 3 polazne tačke: Muzej 25.maj, Studentski trg i Uzun Mirkova kod Kralja Petra, uz zadržavanje od oko 2 minuta.Polasci autobusa su svakog vikenda u 11h, 13hi 15h.