Dugotrajno sedenje na poslu, pred računarom ili u automobilu škodi ljudima, ali se oni teško odlučuju da to promene. Naše telo je predodređeno za kretanje. Zbog toga je izrada Android aplikacija sve više okrenuta aplikacijama čija je funkcionalnost podređena zdravlju.


Predstavljamo vam aplikacije za Android koja će vam platiti da kretanje i vežbanje uvrstite u svakodnevni život te da osim doprinosa u poboljšanju zdravlja nešto i zaradite.

Bitwalking aplikacija je aplikacija koja vam donosi novac odnosno digitalnu valutu (Bitwalking dolar) za svakih 10.000 koraka. Dobijeni novac korisnici mogu trošiti prilikom online kupovine.

bitkoinNissan Bahar i Franky Imbesi su tvorci ove aplikacije, koja omogućava da korak ima istu vrednost za sve – bez obzira ko ste ili gde se nalazite. Važno je samo da “pružite” korak! Aplikacija ima cilj da promeni život ljudima u siromašnim zemljama koji pešače po par kilometara dnevno. Zbog toga su upravo Malawi i Kenija prve zemlje koje su uključene u lansiranje ovog projekta. Aplikacija je već prikupila pozamašnu sumu od 6,6 miliona evra, kako bi se pokrenula jedinstvena valuta i sam koncept proveravanja koraka i transfer novca.


Ulagači su uglavnom japanski investitori, ali kompanija i dalje traži partnere koji su voljni finansijski pomoći promoviranju i pokretanju ove ideje.


GymPact je aplikacija koja će vam doneti novac ako redovno trenirate u teretani. Bićete plaćeni za svaki dan proveden u teretani, ali moraćete i vi da platite ukoliko preskočite neki termin. Dobijate od 0.50$ do 0.75$, a vežbanje mora trajati minimum 30 minuta. Aplikacija je dostupna u Americi i na Android uređajima.

gimpact

Fit Coin je takođe aplikacija koja vežbače nagrađuje virtuelnom valutom. Tehnologija ove aplikacije se sinhronizuje sa trakama za vežbanje kako bi pratila koliko energije trošite na vežbanje, a zatim konvertuje iznos u bitkoine.

chaotic

Korisnici aplikacije mogu da odaberu virtuelni novčanik, kako bi primili novac i čak mogu da razmenjuju bitkoine sa drugim korisnicima ili troše u prodavcima koji primaju tu valutu. Fit Coin daje informacije o “zaradi” u realnom vremenu tokom vežbanja, a čelnici kompanije smatraju da bi takva tehnologija mogla da umanji izdatke namenjene zdravstvenom osiguranju.