U moru kombinacija i novih trendova koji stižu svake sezone, teško je ostati autentičan i stvoriti sopstveni stil. Uz to, ponekad su pritisci koje nam donose brendovi i reklame preveliki te je teško zadržati jedan stil i izraz koji će biti naš lični pečat.

Kako biste sprečili utapanje u većinu, potrebno je da se igrate sa trendovima i uklapate ih u sopstveni stil kako biste svoj modni izraz prikazali u najboljem svetlu. Postoji šema u trendovima koja se ponavlja s vremena na vreme i ako uspešno ispratite komade koji će se zadržati u narednim sezonama, uspešno ćete svoj stil će vam uvek biti moderan i prepoznatljiv.

Oblačenje na osnovu ličnosti

Čak i da vam je rokerski stil privlačan, ukoliko ne umete da iznesete ovakve kombinacije, bolje je da igrate na sigurno i da imate stil koji će odgovarati vašoj ličnosti. Kada osoba nosi nešto u šta nije sigurna kako se zaista kombinuje i ne oseća se prijatno i udobno, to se lako primeti.

Kopiranje odevnih kombinacija samo zato što je neko rekao da to dobro izgleda, ume da bude rizično i u većini slučajeva se ne uklapa. Upravo zato treba da se držite onoga što odgovara vama i vašem stilu kako biste uvek bili besprekorno obučeni.

Upoznajte svoje telo

Kako biste znali šta je najbolje za vas, pronađite odeću koja odgovara vašem telu i koja će vam pomoći da pokažete ili sakrijete sve što želite. Kada upoznate svoje telo, umećete da prepoznate šta će vam od krojeva dobro stajati i šta ćete moći uspešno da ponesete.

Često smo prilikom poigravanja sa različitim stilovima primorani da isprobavamo razne kombinacije koje zahtevaju nekoliko različitih krojeva koji mogu da budu riskantni za određeni oblik tela. Ukoliko vam kroj ne odgovara, može da utiče loše na celu kombinaciju, bez obzira koliko ste pažnje posvetili ostalim detaljima.

Jednostavnost u novom ruhu

Ponekad čak i najjednostavniji komadi odeće umeju da najbolje prikažu naš stil i pomognu nam da ubacimo nešto moderno i time malo promenimo i istaknemo autentičnost. Jednostavna majica može da postane najjače oružje ukoliko joj dodamo neki poseban detalj. Uz to, sve popularnije kvalitetno štampanje majica je prisutno u kreiranju stilova najpopularnijih trendova oblačenja.

Ukoliko želimo da promenimo nešto u stilu oblačenja, ovim jednostavnim trikom možemo da postignemo puno toga, bez bojazni da nam neće uspeti. Odlučite se za jednostavan detalj ili pošaljite snažnu poruku i ona će definitivno biti primećena.

Trendovi koji traju

Svake sezone smo okupirani novim trendovima i lako je prepoznati one koji će se zadržati i koje možemo da spojimo sa stilom koji nam odgovara. Komadi koji su vanvremenski će sigurno izdržati sve testove vremena te su oni uvek najsigurniji izbor za sve modne sladokusce. Odaberite nekoliko komada koji su popularni i prilagodite ih svom stilu – bilo da se radi o vašoj omiljenoj boji, printu koji volite da nosite ili nekom dodatnom komadu odeće koji će vam omogućiti da spojite moderno sa onim u čemu se osećate komforno i sigurno.

Pronađite uzor

Poznate ličnosti su najbolji pokazatelj da sve može da se nosi, ali ne uvek uspešno. Ipak, uvek postoje izuzeci čije kombinacije očekujemo i želeli bismo da ih ponesemo. Pronađite uzore u modi koji će vam pokazati kako možete da kombinujete razne odevne predmete i na taj način se uvek trudite da unesete nešto novo u svoj stil. Obratite pažnju da treba da ostanete dosledni svom stilu i da vam ovo samo služi kao inspiracija.

Stvaranje sopstvenog stila i zadržavanje na njemu bez nekih većih iskoraka je moguće, ali nam je svima ponekad potrebna promena. Uz to, uvek je zanimljivo ubacivati nešto novo i poigravati se sa stilom kako bismo se ponekad malo zabavili ili pokazali da imamo smisla za kombinovanje modernog sa stvarima iz našeg ormara.