Toliko je pesama i toliko različitih ukusa, da je zaista teško odrediti koje su pesme najslušanije na svetu, ali po nekim istraživanjima moguće je svrstati najslušanije pesme bar po žanru. Ovo je Top 10 najslušanijih pesama prema istraživanju njujorškog magazina TimeOut.


Najbolje pop pesme svih vremena su zaista raznovrsne i privlače pažnju bez obzira na godinu izdavanja, baš kao umetnici koji ih pevaju. Naime, pokrivaju sve teme – od ljubavi i seksa do slomljenog srca i opstanka – i skoro sve teme između. U višemesečnom istraživanju, vratili su se više od tri decenije unazad i pronašli najbolje od žanra. Postoji puno zabavnih pesama za ples, kao i vrhunskih pesama za karaoke uživo koje podnosi svaka elektro oprema, a ovo su top 10.

  1. Thriller – Michael Jackson

    Od onog trenutka prepoznatljivog uvodnog intervjua Eerie Vincent Price-a, da čak i ne razmišlja o epskom i prelomnom uspehu mini-filma muzičkog videa, – “Thriller” je postao večni klasik i opstaje danas prepoznatljiv, isto kao i tokom cele 1982. godine.

     

  2. Like a prayer – Madonna


    Kraljica pop hita iz 1984. i album istog imena bili su veoma popularni i pružili su Madoni ozbiljnu titulu-  ikonu muzike. Došla je do Bilbordovih Top Hot 100 svih vremena za jako kratko vreme i bila je na naslovnicama bezbroj puta, a njen vokal i dan danas pokreće ljude na ples.

     

  3. When Doves Cry – Prince


    Ovaj umetnik je besneo na zakone o autorskim pravima tokom celokupne svoje karijere pa YouTube nije ništa učinio povodom toga. Ova pesma iz 1984. godine se vratila na grafikon nakon prinčeve smrti 2016. godine, pucajući u top 10 svih vremena i podsećajući svi na legendu čija svetlost nikada neće zaista nestati.

     

  4. I wanna dance with somebody – Whitney Houston


    Ovaj klubski šajkač je predvodio niz hitova koji su došli ​​sa njenog drugog albuma, i ubrzo sletao na sam vrh Bilbordove liste. Uprkos tome što su kritičari odbacili melodiju kao previše sigurnu i sličnu njenoj prethodnoj “How Will I Know”, pesma je osvojila Grammy.

     

  5. Baby one more time – Britney Spears

    Pesma iz 1998. godine koja je pokrenula hiljade tinejdžerki  “Baby One More Time” katapultirala je tadašnju 16-godišnjakinju Britney, i od tada nije odustala. Ostaje jedna od najprodavanijih pesama svih vremena u više od 10 miliona primeraka, a prateći muzički spot nastavlja da inspiriše i mlađe i starije 🙂

  6. It’s gonna be me – ‘N Sync


    Nijedna godina ne ide na to da se na internetu ne podseća na ovaj epski drugi singl sa albumom drugog momka iz grupe dečaka. Uprkos JT-evom statusu bandita u srcima devojčica svuda, ova pesma iz 2000. je zapravo bila jedina koja se konstantno nalazila na prvom mestu Bilbordove Top liste u toj godini.

     

  7. Everybody (Backstreet’s back) – Backstreet Boys


    Kao da smo mogli da živimo bez njih! Backstreet dečaci su se vratili sa drugim albumom i ovim singlom iz 1997. godine. Ljubitelj muzičkog videa znaju da je isti probušio džepove pevača nakon spora oko izdavanja, (parodirao je “Thriller”). Pesma je i pored toga bila insta-hit . (Slobodno se međusobno raspravljajte da li bi BSB trebalo da bude iznad “N Sync ili ne :D).

     

  8. Rolling in the deep – Adele

     

    Engleska senzacija eksplodirala je u svetsku slavu sa ovom melodijom, kada je imala samo 21 godinu – mada njen glas nosi stručnost žene koja je decenijama starija. Veliki raspon vokala, i još uvek relativna tema oštećene ljubavi omogućili su Adele dve nagrade Grammy, pošto su fanovi širom sveta uzvikivali ovu himnu slomljenog srca.

  9. Don’t stop believing – Journey


    Iako je prvobitno debitovao 1981. godine, podvučena melodija benda Journey postala je klasika karaoka kasnih 2000-ih, nakon što je predstavljena u finalu serije Sopranos. Ozbiljno, to je bila jedna od top 100 najtraženijih iTunes pesama u 2008. i 2009. godini, skoro tri decenije nakon prvog izdanja!

     

  10. Billy Jean – Michael Jackson


    Ima samo jedno ime koje ćemo dozvoliti na ovoj listi dva puta, a očigledno je – kralj popa. Krivljenje članaka, puckanje prstiju, udaranje glave, “Billy Jean” podstiče ljude na ples svaki put kada udari u zvučnike.