Naš glavni grad prepun je mesta za koje mnogi od nas nisu čuli ili pak nisu imali priliku da ih posete Možda baš u toj činjenici leži i lepota osećaja koji se javlja u svakom od nas kada otkrivamo nešto novo, zanimljivo, neistraženo. Takođe, postoje neka mesta za koje nikada ne biste prepostavili da mogu da budu avantura, potrebno je samo malo proširiti vidike i krenuti u istraživački pohod našeg omiljenog grada. Ukoilko niste iz Beograda, preporučujemo da pogledate odličnu ponudu apartmana sa dobrom lokacijom.


Botanička bašta

Koliko vas je zapravo stvarno posetilo ovaj lokalitet koji se nalazi u samom centru grada? Ova prelepa bašta nezasluženo je zaboravljena, a predstavlja pravu oazu u kojoj šetnja dobija neku novu dimenziju. Prostire se na površini od 5 hektara, sa preko 350 različitih vrsta biljaka iz celog sveta i Japanskim vrtom kao iz bajke. Botanička bašta (popularno Botanac) pravo je mesto za opuštanje i šetnju drugačju od one gradske koja ma koliko da je prijatna, ima neminovnu buku i gužvu, posebno za vreme leta.

Pijaca Kalenić

Najveća zelena pijaca u Beogradu, na kojoj veliki broj prodavaca nudi organsku hranu, uz jednako dobru ponudu raznih domaćih proizvoda, od kolača do mesnih prerađevina preko odeće pa i nameštaja. Posebno je zanimljivo posetiti pijacu subotom i nedeljom jer se tu zaista moze svašta pronaći. Za Kalenić pijacu se kaže da se tu uvek može dobro najesti, zato ako ste gladni, ne libite se da pazarite nešto iz lokalnih kuhinja, lokala i kod prodavaca sveže hrane jer kvaliteta u namirnicama nikada ne manjka. Mi smo se uverili u to!

Restoran Hedonist

Nedavno otvoreni restoran u centru grada jos jedno je neotkriveno mesto koje se sa ponosom moze izdvojiti dobrom kombinacijom bašte i kuhinje. Koncept bašte u ulici Đure Daničića je takav da se osećate kao u mirnom delu Central Parka u Njujorku, bez preteranih kitnjastih detalja, omogućavajući vam da se potpuno opustite u zelenilu oko vas. Za obroke su zaslužni kuvari koji su radili u najprestižnijim restoranima koji nose mišelinove zvezdice u Francuskoj, a svojevrsna ponuda kvalitetnih vina nateraće vas da u ovoj mirnoj oazi ostanete čitav dan.

Avantura Park na Adi

Ukoliko žudite za avanturom za kakvom žude i deca i stariji, onda je ovo pravo mesto za vas. Pored zabavnih igara na zemlji kao sto je paintballl, tu su aktivnosti poput ronjenja u akvarijumu, prelaženju prepreka visoko na drveću, potraga za blagom i mnoge druge.Tokom svih aktivnosti, posetioci su osigurani profesionalnom opremom, koja je slična alpinističkoj, s tim što je atestirana i prilagođena ovoj vrsti zabave.

Čarobni vrt

U selu Leskovac, kod Lazarevca, treba videti dvorište naivnog umetnika Bogosava Živkovića. Vrt su posetile mnoge poznate ličnosti, poput američkog predsednika Džimija Kartera. Bogosav je dvorište počeo da preuređuje u vrt posle sna u kome mu je zmija rekla da bi trebalo da počne da se bavi ovakvom vrstom umetnosti. Od tog jutra, dvorište je počelo svakodnevno da se menja, a stabla koja je oblikovao, likovima samo njemu poznatim, imaju izgled sličan indijanskim totemima.

Bojčinska šuma

Bojčinska šuma je močvarana šuma pod zaštitom države na 18km od Beograda. Leži između naselja Progar, Boljevaca i Ašanje, u opštini Surčin. Na raspolaganju su trim staza, vožnja fijakerom i jahanje na lipicanerima. Bojčinsko kulturno leto je kulturno-umetnički festival koji se održava  svakog vikenda 5 meseci, od maja do septembra, a program se sastoji od poetskih večeri, pozorišnih predstava, muzičkih koncerata. Ulaz je besplatan, dok posetioci mogu da daju dobrovoljni prilog. Nedaleko se nalaze i salaš Stremen, manastir Fenek i ribnjak Živača.

Nautičko selo

Nautičko selo ili takozvani “Biser na Savi“, kako nazivaju, prvo je nautičko selo u Srbiji, a nalazi se u Boljevcima nadomak Beograda. Kompleks sa smeštajem od 16 kućica na vodi i marinom dodatno dočarava ovo mesto. Idealno je mesto za odmor, rekreaciju i ribolov. U nizu kućica nalazi se i restoran domaće kuhinje sa velikim izborom rečne ribe, a ceo dan i noć sa doručkom u kućici na reci košta 2.500 dinara.