Stari indijanci znaju za ovaj trik godinama unazad, a mi smo, iskreno, tek skoro čuli za ovo jednostavno rešenje, koje sigurno nećete zaboraviti nakon što pročitate ovaj tekst.

aleva

Verovali ili ne, aleva paprika je začin koji bi trebalo da se nađe u svakom pakovanju za prvu pomoć, a ne samo u kuhinji. Istraživanja su pokazala da aleva paprika ima mnogo različitih zdravstvenih koristi, pored toga što je jedan od osnovnih začina u kuvanju. Zdravsvene koristi uključuju i prevenciju infarkta, prehlade i zaustavljanje krvarenja kod svežih rana.

Kako koristiti alevu papriku u navedenim slučajevima?

Ukoliko imate svežu ranu koja krvari, nasipajte jednu kafenu kašičicu aleve paprike direktno preko rane. Krvarenje bi trebalo da se zaustavi za manje od 15 sekundi. Ova količina aleve paprike dovoljna je za male ogrebotine i sveže ranice, ali ukoliko je krvarenje obilnije – pomešajte kašiku aleve paprike sa čašom mlake vode i brzo popijte. Ova mešavina pomaže i u prevenciji infarkta, pa čak i ako osetite da ćete se prehladiti.

krvarenje

Aleva paprika ne samo da zaustavlja krvarenje, već i dezinfikuje ranu stoga nećete morati da brinete o potencijalnim infekcijama. Dr. Ričard Šulc, jedan od najpoznatijih doktora na svetu kada je u pitanju prirodno lečenje i biljna medicina kaže: “Kada bi mogli da savladate i “doktorirate” sve benefite jedne biljke, preporučio bi vam papriku u prahu. Smatram da je moćnija od bilo koje druge“.

Izvor: Natural News