U svetu se svakog dana pokrene skoro 200.000 web sajtova. Gotovo je nemoguće izdvojiti se među tolikom konkurencijom, ali neki sajtovi se jednostavno ističu kvalitetnim i korisnim sadržajem. A ne treba zaboraviti ni kvalitetan web dizajn.


U nastavku ćemo navesti 7 sajtova za koje smatramo da vam zaista mogu biti od koristi!

1. BugMeNot

Da li ste se nekad našli u situaciji da neki web sajt od vas zahteva registraciju kako biste obavili željenu funkciju, a vi ne želite da gubite vreme na registraciju jer se najverovatnije nikad više nećete vratiti na taj sajt? BugMeNot nudi već kreirane naloge za veliki broj sajtova, koje svako može iskoristiti za logovanje na željeni sajt. Odličan način za uštedu vremena!

BugMeNot

2. Get Notify

Pomoću ovog sajta možete proveriti da li je mail koji ste poslali otvoren i pročitan. Pomoću ovog sjajnog alata možete saznati IP adresu primaoca mail-a, njegovu lokaciju i slične podatke.

getNotify

3. Zero Dollar Movies

Ovaj web sajt nudi kolekciju od preko 15,000 filmova koje možete gledati besplatno i legalno (preko YouTube-a). Poseduje i praktičan interfejs što dodatno poboljšava korisničko iskustvo.

ZeroDollarMovie

4. Instructables

Na sajtu Instructables možete naći instrukcije za pravljenje gotovo svega što vam može pasti na pamet. U suštini to je platforma na kojoj ljudi mogu podeliti ili pronaći inspiraciju i korisne savete.

instructable

5. Scribble Maps

Scribble Maps vam omogućava da „personalizujete“ Google Maps. Zahvaljujući ovom sajtu možete nacrtati uputstvo na mapi (i veoma jednostavno poslati), dodavati razne vrste napomena. U svakom slučaju neverovatno koristan sajt kada želite nekome da objasnite kako da stigne do željene lokacije.

ScribbleMaps

6. Fuelly

Fuelly vam pomaže da pratite potrošnju svog automobila. Takođe, možete porediti potrošnju svog ljubimca sa ostalim primercima istog modela i godišta. Baza podataka je zaista ogromna i biće od koristi i prilikom kupovine vozila, jer možete videti kolika je realna potrošnja.

fuelly

7. 750 Words

Izuzetno zanimljiv sajt koncipiran na „Morning Pages“ ideji. „Morning Pages“od vas zahteva da čim se probudite sednete za sto i napišete tri strane rukom pisanog teksta bez ikakvog razmišljanja. Dakle, pišete bilo šta što vam padne na pamet. Cilj ovog koncepta je uređenje misli kako biste se na najbolji način suočili sa danom koji dolazi. 750 Words ide korak dalje i proučava način na koji pišete pružajući vam zanimljive statistike: tempo pisanja, ocene vaše koncentracije, raspoloženja, inspiracije, opuštenosti…

750-words

Nadamo se da će vam bar neki od gore navedenih sajtova biti od koristi ili vas možda motivisati da sami izradite web sajt koji će drugima biti od koristi, kao što smo to i mi učinili 🙂

Tekst napisao: Luka Marić