Mnogi glumci, pevači, izvođači i ostale poznate ličnosti su se poznavali mnogo pre nego što su postali poznati, a za to postoji jednostavan razlog: zajedno su išli u istu školu. Ovi muzičari, glumci i političari i ostali su delili svoje učionice, imali iste nastavnike i polagali ispite jedni pored drugih, kada im još uvek nisu svi znali imena. Ima ih koji su do danas ostali dobri prijatelji.

Što se ostalih tiče… Pa, teško nam je da ih zamislimo zajedno. U nastavku pročitajte koje su to poznate ličnosti bili školski drugari. Neki od njih su čak sedeli u istoj klupi i delili školski pribor.


Kameron Dijaz i Snup Dog zajedno su pohađali Politehničku školu Long Bič u Kaliforniji. „Bio je godinu dana stariji od mene. Sećam ga se. Bio je veoma visok i mršav i uvek omiljeni u društvu”, rekla je popularna glumica. Reper se takođe prisetio da se tada najčešće družio sa školskim navijačicama.

Metju Peri je rođen u SAD-u, ali je odrastao u Otavi (Kanada). Tamo je njegova majka radila kao sekretarka Pjera Trudoa, kanadskog premijera, dugih 15 godina. Nije ni čudo zašto je jedna od zvezda Prijatelja pohađala školu sa političarevim sinom i aktuelnim liderom zemlje, Džastinom Trudoom.

Rami Malek i Kirsten Dunst delili su učionice srednje škole Notr Dam u Kaliforniji. Zvezda Boemske rapsodije i Mr. Robot prisetio se da je nekada bio zaljubljen u glumicu koja se u to vreme već uveliko pojavila u Intervjuu sa vampirom i Džumandžiju, između ostalih filmova. Glumica Rejčel Bilson takođe je završila istu školu.

Pevač grupe Maroon 5 rođen je skoro 5 godina pre Džona Hila. Međutim, bili su komšije tokom tinejdžerskih godina, pa su čak pohađali istu školu u Los Anđelesu, zbog čega su delili i prevozno sredstvo. Sa godinama se rodilo veliko prijateljstvo. Njihova veza je toliko jaka da je Džon čak vodio Adamovu ceremoniju venčanja u Meksiku.

Kembridž Rindž i latinska škola, smeštena na samo nekoliko koraka od Univerziteta Harvard, bila je svedok jednog od najznačajnijih prijateljstava u istoriji moderne kinematografije. Ben Aflek i Met Dejmon su se upoznali upravo tamo i već su tada delili san da postanu glumci. Oni su zajedno napisali scenario za film Good Vill Hunting, a na katedri glume su sedeli u istoj klupi.

Početkom 80-ih godina postojala je veoma popularna grupa mladih glumaca koji su glumili u nekoliko tinejdžerskih filmova. Neki od članova su bili Robert Dauni Jr., Šon Penn i Emilio Estevez, koji su već glumili zajedno u srednjoj školi u Santa Moniki. Bilo je i još nekoliko velikih imena koja su pohađala tu školu, kao što su brat Emilija Esteveza Čarli Šin i Rob Lou.

Kevin Spejsi je samo 5 meseci stariji od Vala Kilmera. Obojica su bili drugovi u srednjoj školi Četsvort, u Los Anđelesu, išli su u isti razred. Glumac iz Top Gana je čak predložio da Spejsi pohađa Juilliard School, prestižni konzervatorijum za scenske umetnosti u Njujorku, kako bi razvio svoju glumačku karijeru.

Tom Hidlston i Edi Redmejn rođeni su u razmaku od manje od godinu dana i bili su drugovi iz razreda na Iton koledžu, internatu za dečake u Engleskoj. Glumci koji su inkarnirali Lokija u Marvelovom filmskom univerzumu i Stivena Hokinga u filmu Teorija svega, takođe su delili učionice i časove ragbija sa princom Vilijamom.

Nil Patrik Haris i Fredi Princ Jr. nisu sarađivali ni u jednom filmu ili seriji, ali su išli u istu školu: srednju školu La Cueva u Albukerkiju. Postoji, naravno, mala razlika u godinama koju treba uzeti u obzir: zvezda serije “How I met your mother” diplomirao je 1991. godine, dok je glumac koji je igrao Freda Džonsa u Skubi Duu završio školu 1994. godine.

Beverli Hils je dom mnogih holivudskih zvezda i ima samo jednu veliku državnu srednju školu, tako da nije iznenađenje da su je mnoge poznate ličnosti pohađale. Na primer, početkom 80-ih u ovoj instituciji su se upoznali muzičar Leni Kravic, gitarista Sleš (čije je pravo ime Saul Hadson) i glumac Nikolas Kejdž.