Gde god da putuju ili idu na odmor, Keli Lund i njegov pas Loki svuda idu zajedno. Keli Lund je lokalni rekreativni koordinator u Denveru (USA) i backpacker koji je Lokija usvojio pre 4 godine. Njih dvojica postali su prave internet zvezde od kada se pročulo za njihove zajedničke avanture.


Ovaj vuk-pas usvojen je faktički, u sred divljine. Tačnije, tokom jedne od svojih avantura, Keli je naišao na tada malenog Lokija (mešanac poznat po imenu “woolfdog” – mešavina haskija, vuka i malamuta) u šumi kako žvaće guštera. Nastavio je da ga prati i od tada ga prati već 3 godine! 🙂 Njih dvojica postali su nerazdvojni i najbolji prijatelji.


Keli je oduvek smatrao da sve životinje zaslužuju da budu slobodne i Lokija nikada nije vezivao. U početku su zajedno pešačili i kampovali,a na poslu ga je Loki pratio uskačući u kamion. Njih dvojica su prešli preko čak 800 000 kilometara zabavljajući se u raznim avanturama, a sa kampovanja su prešli i na duža putovanja nakon što je Keli odlučio da kupi kombi i pokaže svom najvernijem prijatelju “malo sveta”. 

lokila

“Možete li da zamislite kakav je to život jednog psa poput Lokija? Njegov svet je baš onakav kakav treba da bude za jednog psa koji je ujedno i vuk. Životinje treba da budu slobodne jer uživaju u avanturama i novim mestima, baš kao i svi mi. Loki se uvek zabavlja, a ja se zabavljam zato što sam sa njim. Kao i u svakom upoznavanju, nama je trebalo malo vremena da se zbližimo na ovakav način. Shvatio sam da je potrebno razumeti životinje i njihove potrebe, a ne da očekujemo da oni razumeju nas.

Loki se činio kao pas kome je potrebno puno mesta kako bi iskoristio svoj životinjski potencijal na pravi način. Odlučio sam to i da mu omogućim. Da sam ga držao u dvorištu, verovatno bi pobegao jer sloboda je deo njihove prirode.” – naglasio je Keli u jednom od intervjua.

Potpuno nesvestan vremena, novca potrebnog za benzin, destinacija i plana. On je ovde samo da bi “uživao u vožnji”.

Loki je u međuvremenu postao prava zvezda instagrama sa preko milion pratilaca čiji broj redovno raste. Pogledajte neke od njihovih zajedničkih avantura i uverite se zašto ih svi obožavaju!