Ukoliko tražite najbolje rešenje za svoj ovogodišnji odmor, glamping može da bude odgovor za sve vaše potrebe. Danas su društvene mreže prepune idiličnih slika sa ovakvih putovanja i za mnoge destinacije vam se čini kao da se nalaze na najlepšim svetskim mestima.

Kako je glamping postao popularan i kod nas, sve više ovakvih ponuda mami mlađe generacije da svoj odmor provedu na nekoj od najlepših mesta u okolini. Treba napomenuti da je ovo daleko od onoga na šta svi pomislimo kada nam neko kaže kampovanje jer glamping nudi sve pogodnosti na koje ste navikli i to u najlepšem prirodnom okruženju.

Šta je glamping?

Možda najkraća ali i najpreciznija definicija jeste luksuzno kampovanje u prirodi, i glamping zaista i jeste to – kampovanje u prirodi, ali na mnogo višem nivou. Kako bi neko mesto moglo da kaže da nudi glamping uslugu, potrebno je da ima šatore, i to ne obične, nego luksuzniju varijantu, ili čak kućice koje su u većini slučajeva napravljene od drveta. U ovakvom smeštaju ne morate da brinete o šumskim stanovnicima jer ste na bezbednoj i sigurnoj udaljenosti od njih.

Kada je u pitanju glamping, treba napomenuti i prednost ovakvog vida odmora jer odgovara svima, onima koji traže aktivan odmor, onima koji traže odmor i opuštanje u prirodi, ali i onima koji žele odmor sa kog će poneti najbolju sliku za društvene mreže.

Povezanost sa prirodom

Glavna prednost glamping jeste što približava sve ljude prirodi i vraća nas miru i tišini koji su nam potrebni. Kako i brojne destinacije u našoj zemlji, ali i regionu, nude ovu vrstu odmora, možete da upoznate sve one popularne destinacije iz najbolje perspektive i uživate u jednom
potpuno drugačijem pogledu na predeo u kom živite.

Zamislite da ste tokom celog odmora povezani sa prirodom i usmereni samo na to da udišete svež vazduh i slušate preko potrebnu tišinu – upravo je to glavna prednost glampinga.

Aktivan odmor

Većina destinacija koje nude ovakav vid smeštaja, imaju u svojoj ponudi i neke aktivnosti kako biste upotpunili svoj boravak u prirodi. Pored opuštajućih aktivnosti koje se tiču šetnje i istraživanja okoline u nekom prevoznom sredstvu, postoji i veliki broj aktivnosti koje su stvorene za one koji vole adrenalin i nešto aktivniji odmor.

Jedan od najpopularnijih izbora kod mlađe generacije jeste nezaboravni rafting na Tari jer predstavlja spoj prelepe prirode kojom ste okruženi i zabavnih aktivnosti u kojima svako može da se pronađe.

Ekološki značajan odmor

Mlađe generacije sve više pridaju značaja ekologiji i načinima na koje se planeta može sačuvati i očuvati. Ovo im je bitno u svim aspektima života pa tako i kada je u pitanju organizacije odmora te je glamping pravi odgovor. Ekološko osvešćenje je bitan motiv prilikom celog odmora te je neophodno pronaći smeštaj koji ne utiče negativno na okolinu, pronaći aktivnosti koje su u duhu ekologije ali i hrane koja je organska bez negativnog uticaja na kvalitet zemlje na kojoj se gaji.

Smeštaj koji se koristi u ovakvim kampovima je uglavnom napravljen od prirodnih materijala sa najmanjim utroškom te predstavlja odličan korak u ekološkom osvešćivanju mladih.

Raj za gurmane

Svako ko voli da jede kvalitetnu hranu i uči nove načine kako se ona sprema će uživati u ovakvom odmoru jer je suština spremanja hrane u povezivanju sa prirodom i korišćenju najkvalitetnijih namirnica. Pored toga, uglavnom se koriste namirnice koje su organske i koje se spremaju u samom smeštaju što daje dodatnu čar kada dođe vreme za obroke.

U ovakvim situacijama, ovo je prava doza energije koja vam je potrebna kako biste bili spremni za sve avanture koje vas očekuju. Glamping je vid odmora koji ćemo sve češće viđati u budućnosti i koji će u narednim godinama da predstavlja najbolji način da se odmorimo i napunimo baterije. Uz to, nijedan drugi tip putovanja ne može da vam pruži povezanost sa prirodom u tolikoj meri.