Ne, ovo nije jedan od onih skrivenih reklamnih tekstova sa pozivom na akciju kupovine nekog proizvoda. Ovo su sasvim jednostavni i više nego korisni saveti koji se tiču održavanja zdrave kilaže bez dijete i osnovnih životnih navika uz pomoć kojih možete da dovedete svoju liniju u red.

Dijete, izgladnjivanje i forsiranje vežbi izvan granica snage, nikome nisu doneli dobro na duže staze. Ukoliko se pridržavate svih ovih saveta vezanih za zdravu ishranu i navika koje se odnose na kontrolu gladi, budite sigurni da ćete izgubiti po koji kilogram za manje od mesec dana, bez preteranog žrtvovanja.


Isto tako, ako vam zadate navike postanu svakodnevnica, šansa da se ponovo ugojite gotovo je nemoguća. I zaista, ako samo malo razmislite sasvim je logično da je za održavanje optimalne zdrave težine sasvim dovoljno dole navedeno:

  • Ujutru na prazan stomak popijte mlaku vodu sa kašikom jabukovog sirćeta i medom. Ova kombinacija čini čuda za organizam jer istovremeno razbuđuje unutrašnje organe i čisti toksine koji su se nakupili tokom dana i ostali u organizmu dok ste spavali. Ovaj napitak pokreće metabolizam, čisti zubnu gleđ i vraća organizmu svoju prirodnu ph vrednost ubijajući kisele toksične materije koje otežavaju varenje hrane.
  • Uvedite naviku da na svakih sat vremena popijete 2dl čiste vode. Postoje razne android aplikacije koje vas podsećaju da je vreme da popijete vodu. Ovako ćete održavati organizam konstantno hidriranim što olakšava metaboličke procese u organizmu, razgradnju štetnih materija i izbacivanje istih. 
  • Ukoliko nemate vremena za ozbiljnije treninge, sasvim je dovoljno pola sata brzog hoda, svaki dan. Čak i jednostavno ubrzavanje prirodnog hoda može zameniti fizičku aktivnost tako da vam se telo razmrda, a mišići ojačaju za vreme svakodnevnih životnih aktivnosti.

  • Potrudite se da izbacite sve kupovne slatkiše i potražite zdrave zamene za slatko. Ovo može teško pasti sladokuscima, ali imajte u vidu da se svaki organizam može navići na sve, nakon nekog vremena. Nedelju dana izbegavanja slatkiša učiniće da vam se izgubi potreba za nečim slatkim. Mesec dana bez slatkiša će gotovo ubiti tu potrebu i sledeći put kada ugledate čokoladicu na rafu, neće vam biti ni upola privlačna kao ranije. 
  • Izbacite obroke nakon 20h uveče. Naredite sami sebi da vreme od 8 uveče do 8 ujutru služi organizmu da se pročisti i stoga poštedite vaše telo ishranom u ovo vreme. Možda ćete osećati izraženiju glad ako ste prethodno navikli da večerate, ali ovaj osećaj gotovo nikada ne traje duže od 3 dana. Vremenom će ova potreba potpuno iščeznuti i vašem telu neće biti ni potrebno dodatno gorivo za večernje aktivnosti – naprotiv. 
  • Postoji jedno pravilo koje smo sami osmislili i nazvali ga “5 loših”. U ishrani zapravo postoji samo 5 loših materija koje i te kako utiču na gojaznost. To su so, šećer, brašno, ulje i mleko. Da, dobro ste pročitali – mleko! Iako se mleko smatra zdravim zbog kalcijuma koji ojačava zube i vitamina D koji je dobar za kožu, industrijski mlečne prerađevine sadrže mnogo više štetnih materija od korisnih, a sve je više naučnika koji pobijaju činjenicu da je mleko zdravo. Vitamin D u mleku kod gojaznih osoba odlaže se u masno tkivo i eto još jednog razloga za izbegavanje.
    Dakle, svaka hrana u kojoj dominira neka od navedenih namirnica bi trebalo da se izbegava, a to se odnosi na kupovne slatkiše, sokove, testa, sve što je prženo u ulju i mlečne proizvode namenjene masovnoj proizvodnji.

Ovih nekoliko saveta sasvim su dovoljni za zdravo održavanje linije i opšteg zdravlja organizma. Ljudi koji neguju ove navike na dnevnoj bazi pre svega imaju zdravu krvnu sliku i odavno vode u bici sa suvišnim kilogramima!