Klasičan puder je odavno zamenjen unapređenim proizvodima za negu kože. Svima dobro poznate BB kreme postale su popularne za vrlo kratko vreme kod žena. Stvorene su sa namerom da regenerišu kožu i prekriju nedostatke prouzrokovane kozmetičkim tretiranjem.

Zahvaljujući vrtoglavom uspehu BB krema, ubrzo su se pojavile i “naprednije” varijante poput toniranih AA, CC, DD, EE pa čak i PP krema. Ono što mnoge interesuje je njihovo značenje, a pre svega namena za kožu.BB
znači “beauty balm”  (balzam za lepotu). Ova tonirana krema namenjena je hidrataciji kože i prikrivanju blagih nedostataka tena. Prve i prave BB kreme bile su namenjene svim tipovima kože.

 

CC ili “color control” krema predstavlja jednu vrstu unapređene BB kreme, ali samo kada je u pitanju toniranje tj. ujednečavanje tena. BB kreme, iako su bile namenjene prvenstveno hidrataciji, postale su popularne kao zamena za puder i iz tog razloga je nastala CC tj ” color control” krema. Ipak, zbog svoje teksture, ne odgovara onima sa masnijom kožom.

 

DD kreme koji nekl smatraju super kremama, zapravo su kombinacija BB i CC krema sa dodatnim  anti-age efektom. DD ima dva značenja – “dynamic do-all” i “daily defense“. Ove kreme sadrže supstance koje dodatno štite kožu od spoljašnjih uticaja, podmlađuju i toniraju. Ipak, nisu preporučljive koži ispod 30 godina.

 

EE kreme takođe nose više značenja – “extra exfoliation“, “even effect“, “even enlightment” itd, ali svaka jsluži istoj svrsti – ova krema momentalno prekriva površinu kože ostavljajući blagi zaštitni sloj koji čisti pore dok istovremeno kožu čini blistavom kao nakon dubokog umivanja.

 

PP  – “protection primer” kreme se stavljaju na čistu kožu i uglavnom uz kombinaciju ostalih preparata. Sadrže vitamin P koji utiče na smirivanje upala i fleka od akni, čiste pore i blago prikrivaju crvenilo. Njihova prvenstvena namena je zapravo podloga za puder.

 

Mi smo imali prilike da od navedenih isprobamo BB, CC i DD kreme. Našoj mladalačkoj koži od navedenih i dalje odgovaraju neprevaziđene BB Koje kreme vi koristite i da li imate neka iskustva?