Da li Beograd ikad spava? Reklo bi se da ne, pa nije bez razloga prozvan gradom koji ne spava i u kojem se uvek nešto, veliko, dešava. Između ostalog, život noćnog Beograda nešto je što privlači i turiste iz najrazličitijih krajeva planete da dođu upravo u našu zemlju. Ako bar jednom u životu niste iskusili sve šta taj noćni provod nudi, onda je vreme da isplanirate neki slobodan vikend i zaputite se u provod života.

Postoji ogroman broj razloga i stvari koje utiču na činjenicu da se noćni život Beograda toliko voli. Skoro i da ne postoji neki razlog koji bi rekao išta protiv. Izdvojićemo tri sasvim dovoljna da znate zašto je sve tako dobro i gde otići, a sloodno ovu listu odmah proširite!

Najbolje svirke za svačiji ukus

Kada su u pitanju svirke Beograd nudi zadovoljenje svačijeg ukusa, bez izuzetka. Ukoliko ste ljubitelji starogradskih pesama, zvuka tamburice, malo sevdaha i ozbiljnog boemskog života, tu je Skadarlija, najpoznatija boemska četvrt Evrope i nekoliko restorana koji nude pravi gušt svakom ljubitelju takvog zvuka.

Ako ste više za zvuk roka, činjenica je da ćete to naći kroz čitav grad i u okviru dijapazona od komercijalizovanog do hard zvuka. Ovde se organizuju najpopularnije svirke , pa tako skoro svako veče u nedelji možete uživati po restoranima, klubovima, splavovima, u nastupima popularnih bendova, pevača, koji donose moderan pop ili folk zvuk. Tačnije rečeno, ne postoji zvuk koji se ne može uživo čuti i uz koji ne bi mogao da prođe noćni provod.

Svirke Beograd čine još življim, a noći potpuno osvetljenim, dok se provodi sa svake od njih pamte jako dugo i prepričavaju do narednog, zato je to siguran razlog zašto treba pronaći mesto po svom ukusu i opustiti se do maksimuma.

Sinonim dobrog provoda – River splav

I kad ne znate kuda biste, gde izaći i gde „omirisati“ i isprobati najbolji provod u Evropi, River splav vas čeka uvek! Na savršenoj lokaciji, na Ušću, predstavlja danas jedan od već kultnih splavova za koji se čulo mnogo dalje od srpskih granica. Moderan enterijer, žurke kao iz filmova, nastupi najboljih i najpoznatijih pevača domaće scene, čine da splav River skoro svake večeri sija kao Las Vegas.

Jedina mana jeste to što se za mesto stvara borba, pa je rezervacije potrebno napraviti dosta pre, ali je to najbolji pokazatelj gde je savršen provod i gde se osećaju sve čari noćnog života. I da, svako ko sebe smatra vrsnim klaberom ne može to učiniti bez isprobanih provoda i bez toga da se River nije našao precrtan na spisku obavljenih dužnosti!

Beograd – grad lepote i zabave

I na kraju, ništa ne bi bilo tako fabulozno i savršeno da nije ljudi koji čine Beograd takvim i danju i noću. Dok ćete danju nekada videti i umorna lica, noć nije za to. Ono što ćete videti jesu prelepi ljudi, među najlepše obučenima u Evropi, osetićete dobru energiju, prepoznati ljubaznost i gostoprimljivost, a sve to je najvažniji razlog da noćni provod bude na dobrom, ali svetski dobrom glasu.