Dugmad, otpala i nikad ponovo zašivena, rezervna dugmad, dugmadi koje po ćoškovima kutija za šivenje skupljaju prašinu – jedno je sigurno, neiskorišćeno dugme je ona sitnica koju svi imamo u kući i koja nam uglavnom stoji i ne služi ničemu. Neretko se dešava da dugmad bacamo onda kada pravimo generalno sređivanje doma, ali to je zapravo greška – svako dugme je mali prijatelj koji može pomoći da osvežimo neke stare predmete ili napravimo nove.


Dugme kao ukrasni predmet u domu

Za početak, dugmad vam mogu pomoći da napravite različite, impresivne i originalne, ukrasne predmete za vaš dom. Možete lepiti dugmad razne boje i veličine oko polovine naduvanog balona, a kada se lepak osuši i dugmad ostanu pričvršćena, probušite balon i otklonite ga. Tako ćete napraviti činiju koja će sigurno oduševiti sve goste svojim bojama i originalnošću!

Dugmad raznih boja i veličina mogu vam poslužiti i da oblepite svaki ram, bilo onaj za fotografije ili onaj od ogledala, te tako dobijete potpuno nove predmete. Bilo da reciklirate ili pravite novo, svako dugme može biti vaš pouzdan saveznik u različitim kreativnim projektima.

Dugmad za osvežavanje garderobe i nakita

Kada je osvežavanje garderobe u pitanju, sigurno vam je poznato koliko i samo jedno veliko dugme može uticati na to da svaki odevni predmet u potpunosti promeni izgled. Tako od najobičnije košulje možete stvoriti interesantan odevni predmet ako na kragnu prišijete belu ili srebrnu dugmad u raznim veličinama.

Veoma originalno – uz dugmad možete osvežiti i stari šalove, kapute i bilo koji odevni predmet. Poigravajte se, jer mašte nikad dosta!