Kako je moguće izgubiti 1 kilogram manje za jedan dan, bez iscrpljivanja organizma?
Zaista, ova jednodnevna dijeta doprineće sagorevanju viška masti i ojačati imunitet, posebno ukoliko ste fizički aktivni.


A što je najvažnije – predloženi obroci su ukusni i vraćaju nam sećanja iz detinjstva!
Početak leta je zaista izvrsna prilika za povratak griza u našu svakodnevnicu. Naša omiljena namirnica iz detinjstva je multifunkcionalan obrok sa fantastičnim svojstvima i preporučuje se konzumiranje bar jednom nedeljno*. Ova jednodnevna griz dijeta bogata je cinkom, kalcijumom i magnezijumom koji jačaju imunološki sistem i podstiču sagorevanje masti.

grizZašto onda ne biste u ishranu uvrstili naviku da zdrav način, pročistite organizam, ojačate imunitet i ujedno izgubite višak kilograma? Za ovu dijetu potrebno je malo volje i malo sastojaka. Uz minimalna odricanja brzo ćete primetiti kako kologrami nestaju.
Pratite korake:


Ujutru skuvajte količinu griza potrebnog za ceo dan. Zakuvajte 650ml mleka i pomešajte sa 50-80gr pšeničnog griza, neprestano mešajući sve dok smesa ne omekša.
Griz podelite u 3 porcije (doručak, ručak, večera).

Doručak:

Prvu porciju kuvane kaše od griza pomešane sa komadićima jabuke ili kruške, uz ceđeni sok od pomorandže.

Ručak: 

Drugu porciju pomešajte sa kašikom posnog sira, kašikom meda, dve kašike laganog jogurta i jednim umućenim belancem. Ubacite smesu u rernu i pecite 15 minuta, na 180 stepeni. Uz ručak pojedite i jednu usitnjenu mandarinu ili pomorandžu sa malo cimeta.

 Večera:

Treću, poslednju porciju griza pomešajte sa šakom svežih trešanja ili malina (umesto malina možete koristiti i sveže ili sušeno šumsko voće), kašikom meda i 50 grama laganog jogurta. Mljac! 
Griz sa trešnjama kao predlog za večeru

Griz sa trešnjama kao predlog za večeru

* Imajte na umu da se ovakva vrsta ishrane ne preporučuje svakodnevno, ali ukoliko izdvojite jedan dan nedeljno, ojačaćete imunološki sistem i pročistiti organizam. Rezultati se vide odmah sledećeg dana!