Nije svako ko ima međunarodnu slavu i globalno priznat uspeh, rođen bogat. Pored glamuroznog načina života, postoje stvarne priče poznatih zvezda čije detinjstvo nije bilo lako – ličnosti koje su iskusile traumu i pretrpele siromaštvo pre nego što su postali tzv. selebriti. Ovo su samo neke od nnogih poznatih ličnosti koje su rasle u potpuno drugačijim uslovima od onih u kakvim danas žive.


Leonardo Di Caprio

Naporan rad, podrška njegove majke i urođeni talenat pomogli su ovom neverovatnom glumcu da pobegne iz kraja u kojem je odrastao, a nazvao ga je “Scumsville” u Los Anđelesu. Holivudski glumac je izjavio za LA Times: “Odrastao sam u veoma skromnim uslovima i mogao sam da sagledam drugu stranu teškog odrastanja. Pokušavam da objasnim svom malom nećaku kako su u mom kraju nekada vladali prostitucija, zločini, droga i nasilje … I nisam siguran da mi veruje. ” Njegova majka, sekretarica i nemački imigrant posvećivala je svoje vreme između poslova vodeći Leonarda na audicije. Njegova vrednost sada prelazi 220 miliona dolara.

 

 


Nikki Minaj

Ova poznata reperka je često govorila o njenom brutalno teškom vaspitanju, nakon što se preselila iz Trinidada u Kvins u Njujorku kad je imala pet godina. Prethodno je živela u oronuloj kući sa više od 20 članova uže i šire porodice i puno mačaka i pasa. Preselila se, ali otac joj je bio alkoholičar i pijan je zapalio u kuću u kojoj je njena majka jedva preživela. “Ja bih noću u hotelima klečala u ​​podnožju kreveta i molila se da mi bog pruži bogatstvo kako bih mogla brinuti o svojoj majci”, izjavila je Nikki za časopis Rolling Stones. Njeno bogatstvo sada se procenjuje na preko 100 miliona. Prethodno je pokušala da se bavi glumom koju nije uspela da naplati.

 

 


Sarah Jessica Parker

Današnja Sara jedna je od najuspešnijih glumica na svetu. Rođena je u Ohaju i bila najmlađa od četvoro dece,čiji su se roditelji rano razveli. Nakon razvoda, njena majka se ponovo udala za vozača kamiona koji je većinu vremena bio van kuće. Novi očuh imao je četvoro dece, i još četvoro unučadi pa je prihod za porodicu od osmoro zaista predstavljao izazov. Nakon što je otkrila ćerkin talenat za glumu, majka je ohrabrila da krene na časove za glumu. Da bi platila časove, njena majka je čistila škole i hodnike. Kasnije se čitava porodica preselila u Nju Džersi kako bi podržali Sarinu glumačku karijeru. Svoju prvo ulogu imala je već sa 11 godina, a njeno bogatstvo danas se procenjuje na preko 90 miliona dolara.

 

 


Jim Carrey

Jedna činjenica o ovom poznatom komičaru koju mnogi ne znaju je da nikad nije završio srednju školu jer nisu mogli da mu obezbede osnovne potrepštine za školovanje, a bio je i odbijen mnogo puta na raznim glumačkim audicijama. Tokom tinejdžerskih godina, Keri je zasmejavao svoju majku u najtežim vremenima. Od tada, našao je svoju strast u komediji i glumi. Iako njegove prve uloge nisu bile uspešne, to ga nije sprečilo da postane vrhunska glumačka zvezda. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja, odigrao je neke od naprepoznatljivijih uloga u raznim filmovima, što mu je omogućilo stvaranje jedinstvenog komičarskog stila. Kada je bio mali šalio se da je njegov životni poziv proizvodnja toalet papira.

 

 


Oprah Vinfrey

Oprah je možda jedna od najuspešnijih tamnoputih žena na svetu, ali je prošla mnogo pre nego što je postala poznata. Njena majka je bila tinejdžerka, a Oprah je živela sa bakom na farmi, dok je majka pokušavala da sastavi kraj sa krajem. U svojoj 6. godini, baka joj je umrla pa je ostala sa majkom koja je živela u raznim pansionima u Milvokiju i nije mogla ljudski da je izdržava. Bila je silovana u svojoj 9. godini od strane rođaka, a onda se preselila kod oca u svojoj 14.godini, kada je otpočela novi život. Opra se danas nalazi na listi najuverljivijih poznatih ličnosti i prva je tamnoputa žena na svetu koja je uspela da postane bilioner. postoji pretpostavka da kada bi se kandidovala za predsednika SAD, pobedila bi.