Sitni svakodnevni stresovi vrebaju nas na svakom koraku: kod kuće, na poslu, u privatnim odnosima sa ljudima. U slučajevima stresa naš mozak preko neurotransmitera šalje određene hemijske poruke. Ti signali utiču na smanjeno lučenje hormona, koji upozoravaju na organizam na nenormalno stanje i pomažu mu da se pripremi za borbu sa problemima.


Džejsa Mej, sudski tumač po struci, svoje slobodno vreme koristi da se maksimalno relaksira i ceo život je posvetila izučavanju različitih načina relaksiranja. Otkrila je prirodni recept koji je, pokazalo se, mnogima pomogao u borbi protiv stresa i glavobolja.

“Puls nam ubrzava, srce brže kuca, noge nam klecaju i osećamo treperenje u stomaku. To znači da se naše telo buni pa se javljaju glavobolje, napetost mišića, tahikardije, problemi sa varenjem i libidom. Samo 15 minuta masaše dnevno, ovim uljem nestaju sve navedene muke.” – ističe Džejsa Mej.

 

 

Recept za ulje za antistres masažu:

Lavanda je poznata po sedativnom anksiolitičkom i relaksionom smirujućem dejstvu. Ako se koristi u ulju za masažu ili pomešana sa solima za kupanje, doprinosi relaksaciji i čini da se bolje osećamo. Umešajte 8 kapi uljane esencije lavande sa 6 kapi uljane esencije žalfije. Miks ovih esencija odličan je za relaksaciju, naročito ako se ubace u obično ulje za masažu.

Možete ih pomešati sa 20cl hladnog ceđenog maslinovog ulja, staviti u prozirnu staklenu bočicu, hermetički zatvoriti i staviti nalepnicu. Dobro promućkajte i ostavite 7 dana na hladnom i provetrenom mestu. Koristite ovo ulje za masažu 15 minuta dnevno, vodeći računa da vam koža bude suva.


Nakon 3 meseca redovnog korišćenja ovog ulja za masažu, u pauzama na poslu, trljajući slepoočnice, sigurno ćete se otarasiti bespotrebnog osećaja stresa, ističe Džejsa Mej. Prevodilačka agencija u kojoj radi svoj redovni posao, za nju je sada postala prostorija u kojoj se oseća dobro pa čak i u situacijama koje podrazumevaju stres na poslu.