Vruće leto, hladno voće i pivo…kakva kombinacija za nikad odoleti! Pivo i lubenica su ikone leta kada je osveženje u pitanju, a kombinacija ta dva kao napitak, uz dobro spravljen recept je nešto što morate okusiti ovog leta. Njam njam!


U letnjem maniru, nudimo vam recept za piće koje će svakoga rashladiti i osvežiti, ukusno je i originalno, a za pripremu je potrebno samo 15 minuta. Ovaj napitak svideće se čak i onima koji ne piju pivo jer prija duši i osvežava više od sladoleda.

pivo

Potrebno vam je:

  • 1 lubenica
  • 2 velike kašike žutog šećera
  • 1 šolja likera od pomorandže ili limuna
  • 1 šolja slatkog ruma 
  • 4 staklene ohlađene flaše svetlog piva

  1. Isecite lubenicu na velike kocke i polovinu ubacite u blender pa izmiksajte. Smesu izmiksane lubenice ubacite u cediljku pa spatulom procedite kako bi izbacili suvišne koštice i pulpu. Isto uradite i sa drugom polovinom lubenice. Trebalo bi da dobijete oko 6 čaša čistog soka lubenice.
  2. Ubacite šećer u sok od lubenice, mešajte dok se ne istopi i ostavite u frižideru oko pola sata da se ohladi.
  3. Onog trenutka kada budete želeli da poslužite pivo od lubenice, tada je vreme da ubacite liker, rum i pivo (nikako ranije jer ne valja da stoje predugo). Sve zajedno umutite i gotovo. Ovaj super letnji napitak je spreman da oduševi svakog ko ga proba!

lubendara